Pohankové rizoto s mletým masem a zeleninou

22.04.2020

Suroviny:

1 cibule

4-5 stroužků česneku

mletý kmín

300g pohanky

200g mletého masa

200g mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)

sýr

Postup:

Na oleji osmažíme dorůžova nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájený česnek. Přidáme mleté maso, které orestujeme, osolíme, přidáme mletý kmín, podlijeme trochou vody a dusíme ve vlastní šťávě, dbáme na to aby se šťáva nevyvařila. Když je maso téměř měkké přidáme mraženou zeleninu a vaříme, dokud není zelenina měkká. Mez tím si ve vodě uvaříme pohanku, v mírně osolené vodě do měkka. Když je pohanka uvařená smícháme ji s uvařeným masem se zeleninou. Při podávání sypeme rizoto strouhaným sýrem.

Pohankové rizoto lze vařit i bez masa jen se zeleninou.