Masopustní koblihy
20.04.2020
Suroviny:
- 1 hrnek vlažné vody
- 2 žloutky
- 3 lžíce cukru
- 1/5 másla (50g)
- 3,5 hrnku hladké mouky
- 2 lžíce rumu
- 1 kostka droždí
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- marmeláda na plnění
- tuk na smažení
- cukr na posypání
Postup přípravy:
- V hrnku vody rozpustíme cukr a přidáme nadrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme ostatní suroviny a vlijeme kvásek. Necháme v teple vykynout.
- Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme marmeládu a těsto zabalíme do koblihy. Necháme ještě chvíli kynout.
- Rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme na malém plameni pozvolna z obou stran. Usmažené koblihy odkládáme na papírový ubrousek.